Tips voor het kopen van goede kinderschoenen

Uiteraard wil je voor je kind niets beters dan het beste aanschaffen op alle gebieden. Dit geldt ook voor schoenen. Goede kinderschoenen zijn erg belangrijk om de voeten van je kind volledig te kunnen ondersteunen en te voorkomen dat je kind een verkeerde loophouding gaat ontwikkelen, maar wat zijn nu precies goede kinderschoenen en waar dien je op te letten? Hieronder tips voor het kopen van goede kinderschoenen.

Juiste schoenmaat

Uiteraard is de juiste schoenmaat erg belangrijk. Zorg dat je kinderschoenen koopt in een speciaalzaak, waarbij ze vooraf de voeten van je kind goed kunnen opmeten, zodat je de juiste schoenmaat aanschaft voor je kind. Zeker kleinere kinderen kunnen nog niet goed aangeven of een schoen lekker zit en goed past, dus dan is het van groot belang om de voetjes vooraf goed op te laten meten. Te kleine schoenen kunnen namelijk zorgen voor een slechte ontwikkeling van de voetjes. Is de maat van de voetjes goed opgemeten, dan kun je de schoenen ook altijd nog aanschaffen in een online schoenenwinkel als er geen modellen zijn die je kindje of jij mooi vindt.

Bewegingsvrijheid in de schoen

Naast de juiste maat is bewegingsvrijheid in de schoen ook belangrijk. Uiteraard is het van belang dat de schoen niet te groot is, maar de voetjes moeten wel de kans hebben om een beetje te kunnen bewegen en ruimte over te hebben in de schoen. Let hier dus ook goed op bij de aanschaf.

Schoenen van ademend materiaal

Koop schoenen van ademend materiaal zoals leer, zodat de voeten niet gaan zweten of op gaan zwellen door de warmte. Tevens vormt leer zich lekker naar de voetjes, zodat het loopcomfort voor je kindje optimaal is in een leren schoen.

Fouten waar ouders op moeten letten

Veel ouders laten de voeten vooraf niet goed opmeten en kopen daardoor te kleine of te grote schoenen voor hun kind. De voetjes kunnen zich hierdoor niet optimaal ontwikkelen, wat problemen met lopen met zich mee kan brengen. Veel ouders kijken bijvoorbeeld bij stoere jongens sneakers meer naar het uiterlijk van de schoen, dan naar het comfort en de pasvorm. Kijk ook naar de zool. Deze dient stevig te zijn, maar tegelijkertijd wel soepel en comfortabel om het kindje optimaal te kunnen ondersteunen tijdens het (leren) lopen.
Zo zijn er een aantal aspecten waar ouders op dienen te letten bij het aanschaffen van goede kinderschoenen in de winkel of online. Veruit het belangrijkste aspect is om de voetjes vooraf duidelijk en nauwkeurig op te laten meten voor er schoenen worden aangeschaft.

Admin
Geen reacties
Geplaatst in:
Blog